Авто новости

Како BMW се збогува со „Мустаклијата“ од Mercedes?

26. мај 2019 - 12:59 | А.С.

Дитер Зече официјално го препушти кормилото на германската автомобилската компанија Daimler под чија капа функционира брендот Mercedes, 13 години откако стана дел од раководниот врв.

„Мустаклијата“ Зече со неговата појава и харизма со години беше заштитен знак на Mercedes каде го помина целиот работен век.

Често се појавуваше во јавност, а големите саеми за автомобили и светските премиери на новите модели беа незамисливи без неговото присуство.

На местото на Зече доаѓа Ола Калениус, родум Швеѓанец, кој ќе биде прв директор на германската компанија кој не е Германец.

Mercedes и BMW се стари ривали, но во нивното натпреварување секогаш биле фер и не си го извалкале образот, ниту пак ја изгубиле смислата за хумор.

Токму така BMW и се збогува од драгиот ривал Зече – со почит, хумор и благодарност за здравата конкуренција низ годините.

Погледнете во видеото како старите ривали го седнаа „Мустаклијата“ зад воланот на BMW:

Коментирај