Стил

Како да го спречите „топењето“ на шминката на +40 °C?

21. август 2019 - 17:23 | М.С.

Не мора да го прескокнувате шминкањето со помош на овие совети.

Пудра на очните капаци

Нанесете пудра и на очните капаци за да не ви се преслика маскарата.

Користете водоотпорни производи

Водоотпорните производи во летниот период се најдобар начин шминката да остане на своето место, иако прекумерно се потите.

Хидрирајте ја кожата

Не само во зима: на кожата подеднакво ѝ е потребна хидратација и во летниот период.

Користете спреј за фиксирање

Овие спрејови се направени да ја продолжат трајноста на шминката, така што прават заштитна бариера на кожата. Постојат различни видови, па купете го оној што најмногу ви одговара.

Коментирај