Ф1

Како еволуираше воланот на F1 болидите?

1. декември 2016 - 10:04 | Д.П.

Од едноставен волан со три краци во 1957 година каков што користел Стирлинг Мос, па се до актуелните управувачи полни со разни контроли, воланот на Ф1 болидите претрпе големи измени во последните 60 години.

Во истиот период, големи измени доживеа и самите болиди, а погледнете каква еволуција имаше управувачот од едноставен дрвен, па се до модерните паметни волани.

Loading the player...

 

Коментирај