Стил

Како природно да ја осветлите косата?

24. април 2019 - 20:45 | А.С.

Сакате да направите пролетно освежување на косата, но не сакате да ја оштетите со хемикалии и вештачки бои.

Пред да се обидете сами да ја осветлите косата на природен начин, имајте предвид која е вашата нијанса и кои се реалните резултати што може да ги постигнете.

Ако имате светло кафеава коса, може да добиете по некој рус прамен. Природните црвенокоси ќе добијат светлоцрвени нијанси, познати како strawberry blonde.

Ако имате темнокафеава или црна коса, имајте на ум дека природните рецепти со лимон или мед едноставно нема да ви ја осветлат косата.

Погледнете ги овие „направи сам“ третмани за осветлување на косата и изберете го оној што сметате дека најмногу ќе ви одговара и можете да го изведете.

Коментирај