Живот

Како што го сакам... - Нова кампања на Cermat за Метрополи сладоледите која нема да ве остави рамнодушни

13. мај 2019 - 12:02 |

„Како што го сакам“... e новиот слоган на кампањата на македонскиот производител на сладоледи и замрзната храна Цермат кој го разбранува македонскиот етер.

„Некои тоа го сакаат дрско, а некои го сакаат нежно, романтично...“

„Некои тоа го сакаат само за себе, а некои го сакаат во пар...“

„Некои тоа го сакаат без обврски, а некои го сакаат секој ден...“

„Метрополи“, како што го сакам.

Во центарот на вниманието на рекламата се наоѓа една од најсилните импулсни емоции – страста, која во самата реклама доминира на многу мудар и природен начин, а го симболизира чувството на задоволство од консумирањето на премиум нешта, каков што е сладоледот „Метрополи“.

Инспирацијата, според креативците и компанијата доаѓа од добро познатиот факт дека сладоледите се производ што се купува импулсивно, го сакаме во истиот момент кога ќе го здогледаме, затоа што неговата консумација ни претставува задоволство и уживање. Па, како и сите нешта кои страсно ги задржуваме само за себе или ги правиме во пар, ги сакаме дрско или нежно, повремено или секојдневно, така е и со сладоледот „Метрополи“ - суптилни пораки, спакувани во премиум, престижна и „straight to the point“ комуникација, која апсолутно не остава простор за рамнодушност.

Еве како тоа изгледа, за оние кои сè уште не ги виделе:

Сладоледите „Метрополи“ доаѓаат во неколку премиум вкусови и различни пакувања за индивидуално или групно уживање, и тоа: Монако, Барселона, Париз, Берлин, Лондон, Брисел, Рио, Виена, Милано, секој со својот уникатен, полн вкус за паметење.

И бидејќи ништо не е случајно,  доколку погледнеме подлабоко во значењето на пораките од кампањата, наидуваме на едноставна интерпретација на вредностите на македонската компанија Цермат, компанијата која стои зад оваа кампања и тоа: високо ниво на корисничко задоволство за кое компанијата се залага преку стотиците производи, достапни во стотици продажни места во земјата и во странство; 25 годишно искуство и знаење кое компанијата ја прави лидер на македонскиот пазар во својот домен на работење и страст која ја интерпретира во секој нов производ на пазарот.

А како го сакате вие? ;)

*Промотивен текст

Коментирај