Живот

Кенгур спасен од сигурна смрт секојдневно ги прегрнува спасувачите

22. ноември 2019 - 14:53 | Б.С.Б.

Во знак на благодарност и љубов кенгурката Аби од Австралија секој ден веќе 12 години ги прегрнува луѓето кои ја спасиле од сигурна смрт.

Аби имала само 5 месеци кога останала сираче и била пронајдена од експерти за диви животни кои ја спасиле од сигурна смрт.

„Ја пронајдовме Аби кога имаше 5 месеци, беше многу повредена. Таа е единствениот кенгур кој секој ден нè прегрнува кога ќе се видиме“, напиша еден од спасувачите на Facebook.

Иако објавата потекнува од 2013 година, таа до денес е популарна и шест години подоцна се споделува на социјалните мрежи.

Нејзините негуватели редовно објавуваат фотографии од Аби на Instagram и покажуваат дека таа со години не ја променила навиката за прегрнување.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Abi hugs are the best hugs

A post shared by The Kangaroo Sanctuary (@thekangaroosanctuary) on

Коментирај