Чек дис аут

Кинескиот Неси разоткриен, видеото вистинско, чудовиштето лажно

20. септември 2019 - 11:57 | Ф.З.

Кинезите сепак ќе почекаат за да добијат свое мистериозно водно чудовиште откако она на снимките од пред неколку дена испадна дека е дел од големо заштитно платно за сонце.

Голема воздуба имаше во Кина откако се појави видео кое прикажува мистериозен објект како плива низ водите на најголемата азиска река Јангце.

Нажалост, не се работи за живо суштество туку за предмет. Нешто подолу од местото на кое беше снимено видеото, работници извадиле од реката големо парче за кои смнетаат дека е дел од индустриски материјал за обложување големи цефки.

Мистеријата потоа ја разреши тв каналот CCTV. Видеото било снимено од запослен во терминатот за ферибродови нод каде што и произлегол материјалот кој е всушност парче од огромно заштитна платно за сонце.

Видеото биле споделено на интернет како шега, но јавноста брзо ја обзема еуфорија па целиот настан се претвори во циркус.

Коментирај