Бизнис

Ќе има ли субвенции за купување на нови возила?

9. октомври 2019 - 10:59 | МИА / КАЈГАНА

На вчерашната владина седница е разгледана и усвоена информацијата за нацрт предлозите за можните видови субвенции при купување на нови возила.

Како што соопшти владината прес-служба, Владата ги задолжила Министерството за економија во соработка со Кабинетот на заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Министерството за финансии и Царинската управа на РСМ, како и со претставник на здружението на увозници на автомобили, да формира работна група која ќе направи анализа за начинот и можностите за субвенционирање согласно предложената програмата.

Коментирај