Книги

Кои филмски адаптации на книги ќе ги видиме годинава?

12. јануари 2017 - 19:35 | Б.С.Б.

Во 2017 година ќе видиме доста добри филмови, а некои од нив се инспирирани од книги. Затоа, предлагаме првин да ги прочитате книгите пред да ги погледнете филмовите.

Еве кои филмски адаптации на книги или стрипови нè очекуваат во 2017 година:

1. „Fifty Shades Darker“ – Е.Л. Џејмс

Премиера: 10 февруари

2. „Logan“, инспириран од „Old Man Logan" X-Men стриповите

Премиера: 3 март

3. „Before I Fall"  - Лорен Оливер

Премиера: 3 март

4. Ghost in the Shell – филмска адаптација на популарна манга

Премиера: 31 март

5. „The Zookeeper's Wife“ – Дајан Акерман

Премиера: 31 март

6. „Wonder“ – Ракел Харамило

Премиера: 7 април

7. „The Lost City of Z" – Дејвид Грен

Премиера: 21 април

8. „The Circle“ – Дејв Егерс

Премиера: 28 април

9. „Wonder Woman" го следи дејството на рибутот „The New 5“

Премиера: 2 јуни

10. „Valerian and the City of a Thousand Planets“ е филм инспириран од стрипови

Премиера: 21 јули

11. „The Dark Tower“ – Стивен Кинг

Премиера: 28 јули

12. „It“ – Стивен Кинг

Премиера: 8 септември

13. „The Snowman“ – Ју Несбе, Мајкл Фасбендер ја толкува улогата на детективот Хари Хол

Премиера: 13 октомври

14. „The Mountain Between Us“ – Чарлс Мартин

Премиера: 20 октомври

15. „Murder on the Orient Express“ – Агата Кристи, во режија на Кенет Брана

Премиера: 22 ноември

Коментирај