Љубов и секс

Која секс поза ја сакаат и мажите и жените?

12. декември 2016 - 21:02 | Б.С.Б.

Кога станува збор за сексуалните пози, секој си има омилена. Но, која секс поза е подеднакво е омилена и кај мажите и кај жените?

Според резултатите од истражувањето на DrEd, во кое учествувале повеќе од 2.000 испитаници од САД, Обединетото Кралство и Европа, прва на листата и омилена секс поза е „кучешката“ поза.

На второ место е мисионерската. Според студијата, луѓето во Франција, Шпанија и Холандија сакаат секс надвор од креветот, односно во стоечка позиција, луѓето во Полска ја преферираат позата „69“, додека во Италија, Белгија и Швајцарија омилена поза е „каубојка“.

Во Португалија и Унгарија омилена поза е нозе над неговите рамена.

Коментирај