Македонија

Колони на „Богородица“, за влез во Грција се чека 40-50 минути

14. јуни 2019 - 13:01 | А.С.

На граничниот премин „Богородица“ денес е забележана поголема фреквентност и за влез во соседна Грција се чека по 40 до 50 минути.

Со оглед на тоа дека денес е неработен ден на ниво на целата држава, голем број граѓани на Северна Македонија решија да го искористат продолжениот викенд да се одморат на грчките плажи и да побегнат од жештината.

Исто така, во ек се годишните летни одмори.

Земјава денеска е во жолта фаза и се очекуваат температури до 39 степени Целзиусови.

Коментирај