Лекарства или психотерапија – што е подобро за вас?

Улогата на фармакологијата во лекувањето на менталните нарушувања од 50-тите години наваму бележи огромен напредок и лекарствата помогнале на милиони луѓе да имаат поквалитетен живот и покрај болеста или состојбата.

Сепак, апчињата не се доволни за да се излекуваме – потребна е паралелна психотерапија за да има траен и вистински ефект и напредок.

Погледнете го новото видео на The School of Life на оваа тема.

реклама

Здравје

Жестока дебата: Кој треба да прими трета доза од вакцината против ковид?

Read more

Зошто имаме желба за благо после јадење?

Read more

Што се случува во телото ако јадете по 12 сливи дневно?

Read more

Колку често жените треба да прават ПАП-тест?

Read more

Нови видеа

play_arrow

Што треба да знаете пред да почнете свој бизнис?

Read more
play_arrow

Емоционално интелигентните луѓе никогаш нема да ги кажат овие реченици

Read more
play_arrow

Најдобрите чаеви за слабеење и забрзување на метаболизмот

Read more
play_arrow

Како изгледа подводно деминирање

Read more
play_arrow

Како луѓето да ве почитуваат како лидер?

Read more
play_arrow

Зошто Американците не смеат да пијат алкохол до 21 година?

Read more
play_arrow

Колку вредат човечките органи на црниот пазар?

Read more
play_arrow

Авионска фејл компилација

Read more
play_arrow

„Maid“- новата серија која ќе ви го разнежни срцето

Read more
play_arrow

Зошто сè уште не сме нашле вонземјани?

Read more
play_arrow

Како ќе изгледа Марс по 100 години отсега?

Read more
play_arrow

Спортска фејл компилација

Read more