Луѓето кои редовно вежбаат заработуваат повеќе

А.С.
/ 20.10.2021 / 16:18

Ако не сте среќни и задоволни од вашиот живот, едно најново истражување препорачува да се свртите кон редовно вежбање.

Во истражувањето во кое беа опфатени 2.000 испитаници во САД, беше испитана корелацијата меѓу нивото на физичка активност и влијанието врз животниот стил. Резултатите покажуваат дека оние луѓе кои имаат навика редовно да вежбаат се посреќни и заработуваат повеќе од оние кои не вежбаат.

Разликата во заработувачката не е мала. Оние кои рекле дека редовно вежбаат заработуваат во просек по 74.000 долари годишно, а оние кои рекле дека никогаш не вежбаат заработуваат во просек само 49.000 долари. Тоа е неверојатна разлика од 25.000 долари.

Едно друго истражување што го спроведе OnePoll за фитнес апликацијата Freeletics, опфати 1.000 испитаници кои редовно вежбаат и 1.000 испитаници кои ретко вежбаат или никогаш не вежбаат. Целта била да се испита вкупното влијание на навиката за редовна физичка активност врз квалитетот на живеење. Истражувањето покажа дека вежбањето позитивно се одразува на здравјето и добросостојбата, но и на салдото во банка.

Од оние испитаници кои рекле дека редовно вежбаат, оние кои правеле поинтензивни вежби заработувале уште повеќе.

Истражувањата покажаа дека луѓето кои редовно вежбаат исто така имаат и редовен и подобар секс.

34% од оние кои редовно вежбаат рекле дека имаат секс неколку пати неделно, во споредба со само 15% од оние кои никогаш не вежбаат.

Еден од четворица испитаници од оние кои никогаш не вежбаат, воопшто немаат секс.

Ставот и менталната подготвеност се уште еден аспект од животот врз кој редовното вежбање има влијание. Луѓето кои редовно вежбаат има поголема веројатност да се сметаат за посамоуверени, ориентирани кон цел и подготвени да преземат ризици.

Луѓето кои не вежбаат се перцепираат себе си како помалку оптимистични и само 7% од нив се согласиле со изјавата дека живеат исполнет живот. 30% од луѓето кои вежбаат редовно ја потврдиле оваа изјава.

реклама

Кои се најголемите опасности од гледање порно филмови?

Read more

Како точно се пресметува возраста на кучињата во човечки години?

Read more

Што е поздраво - свинска маст или масло?

Read more

Кое е вашето идеално место за секс според хороскопот?

Read more

Фит

Пет „совети“ за диети и слабеење во кои не треба да верувате

Read more

Зошто треба да можете да направите барем десет склекови?

Read more

Знаци што откриваат дека некој е на стероиди

Read more

Не мора да јадете помалку јаглехидрати за да слабеете

Read more
 

Магазин

Кои се придобивките ако јадете по четири бадеми секој ден?

Читај повеќе

Руски измамници продаваат уреди за „дечипирање“ од вакцината против ковид

Читај повеќе

Студија: Бебињата развиваат смисла за хумор во првиот месец од животот

Читај повеќе

Едноставно решение за оние коишто имаат недостаток на витамин Д

Читај повеќе

Кој збор ја одбележа 2021 според речникот Merriam-Webster?

Читај повеќе

Знаци кои укажуваат дека имате висок холестерол

Читај повеќе

Ако сакате долг живот, појадувајте рано наутро

Читај повеќе

Рецепт на денот: Штрудла со ореви

Читај повеќе

Кое е вашето идеално место за секс според хороскопот?

Читај повеќе