Чек дис аут

Македонец гугла - најпребарувани поими во Северна Македонија во 2019

11. декември 2019 - 20:05 | АЛЕКСАНДРА СПАСЕСКА

Технолошкиот гигант Google на крајот на секоја година објавува листа со најчесто пребарувани поими на интернет.

Граѓаните на Република Северна Македонија во изминатата 2019 година најмногу се интересирале за мерката Мој ДДВ, а меѓу најпребаруваните поими се и „земјотрес“ и „неработни денови 2019“.

Google Trends ги дава следниве резултати за интернет пребарувањата од нашата земја:

Кога ќе внесете „како да“ во пребарувачот Google, прв предлог што се појавува е „како да останам бремена“, а по него следат:

Коментирај