Фудбал
УЕФА ЛИГА НА НАЦИИ 2020/21

Македонија во барабан 2 во жрепката за Лигата на нации 20/21

4. декември 2019 - 20:23 | Ф.З.

УЕФА ги одреди барабаните за втората сезона од Лигата на нации каде со жрепка репрезентациите ќе ги дознаат своите противници.

Фудбалската репрезентација на Македонија според рејтингот се најде во вториот од четирите барабани и за противник нема да може да ги добие репрезентациите на Косово, Белорусија и Кипар.

Жрепката за Лигата на нации сезона 2020/21 ќе биде извршена на 3 март наредната година во Амстердам, Холандија. Македонија се наоѓа во Лигата Ц каде избори пласман како победник на една од групите во Лигата Д.

Барабани за Лига Ц:

Барабан 1
Грција
Албанија
Црна Гора
Грузија

Барабан 2
Македонија
Косово
Белорусија
Кипар

Барабан 3
Естонија
Словенија
Литванија
Луксембург

Барабан 4
Ерменија
Азербејџан
Казахстан
Молдавија

Коментирај