Филм & ТВ

Меѓународна премиера на Готлиб на интернационалниот фестивал за анимиран филм Анимаком во Билбао, Шпанија

22. март 2019 - 15:16 |

Краткиот анимиран филм „Готлиб” во режија на Крсте Господиновски, по премиерното прикажување на домашниот филмски фесетивал Синедејс, својата меѓународна премиера ќе ја има на интернационалниот фестивал за анимиран филм Анимаком во Билбао - Шпанија.

Заедно со уште 32 филма Готлиб ќе се натпреварува во официјалната конкуренција за една од наградите на фестивалот. 

Филмот е работен по сценарио на Крсте Господиновски, директор на фотографија е Горан Наумовски, продукциски дизајн - Викторија Динева, директор на анимација е Гоце Господиновски, костимограф - Андриана Динева, музиката е на Гоце Наумов и дизајн на звук - Горан Петровски. Филмот е во продукција на Узенгија и копродукција на Flip Book Productions и Ars Digital, поддржан од Агенцијата за филм на РМ.

Повеќе информации за фестивалот можете да најдете на следниов линк : https://animakom.com/en/film/gottlieb

Коментирај