Живот

Моќта на природата: Спектакуларно исфрлање на вулканска лава во океан

11. јануари 2017 - 14:09 | Б.С.Б.

Навистина е редок моментот да се види спектакуларно исфрлање на лава во океан, но благодарение на ова видео можеме да сведочиме на овој неверојатен момент.

Видеото е објавено на 9 јануари од Националниот парк на вулкани во Хаваите, а покажува како истекува жежок млаз на лава од внатрешноста на земјата.

И додека некои луѓе имаа можност целиот настан да го следат во живо, други се пресреќни што истото можат да го гледаат од удобноста на своите домови, пишува RT.

Коментирај