На 10 дена пред стартот на Лондонската школа за ПР во Македонија, само уште неколку слободни места

Основачот на ЛСПР, Џон Далтон и Јелена Трниниќ, Директорка за Односи со јавност и комуникации во The Coca-Cola Company, Србија, доаѓаат во Скопје.

Лондонската школа за односи со јавност (ЛСПР) е основана во 1992 година и истата беше активна на територијата на Македонија пред 10 години. Со доаѓањето на Represent Communications во Скопје во септември 2017, Лондонската школа за односи со јавност се врати повторно во Македонија. Во периодот на рана пријава до јуни 2019 многу македонски компании ја препознаа можноста да ги унапредат знаењата на своите ПР специјалисти во рамки на меѓународно призната програма.

„Очекувавме заинтересираност, но early bird ги надмина и нашите очекувања. Тоа што некои компании пријавија учество и на по двајца вработени од своите ПР сектори покажува колку квалитетот на Лондонската школа за односи со јавноста е препознатлив. Наша цел е да овозможиме квалитетна едукација и простор за унапредување на ПР индустријата во Македонија. Сметаме дека со ЛСПР ќе направиме сериозен исчекор во поимањето на ПР-от во нашата земја.  “ –изјави Наташа Божиновска Миркова, Директорка на Represent Communications Македонија. 

ЛСПР е прeпознатлива по квалитетните и уникатни образовни програми и техники Модулите се конципирани да овозможат специјализација во доменот на односи со јавност, управување со угледот, управување со криза и кризно комуницирање; да изградат вештини за брендирање и маркетинг, како и успешно надградување на знаењата во доменот на социјалните медиуми, дигиталниот маркетинг и ПР во време на дигитална револуција.

„Основната мисија на ЛСПР е да им обезбеди на студентите најдобро знаење во избраните области затоа е пресудно да се работи во мала група од само 20 учесници и со практични примери, студии на случај, тренинг за јавен настап, конкретни задачи како на пример менаџмент на криза за конкретен клиент итн. да се обучат професионалци подготвени за сите предизвици со кои може да се соочат во кариерата. “ – вели Џон Далтон, Директор на lspr.uk

Во рамки на школата, своето знаење со учесниците ќе го споделат основачот и директор на ЛСПР, Џон Далтон, Јелена Трниниќ, Директорка за Односи со јавност и комуникации во The Coca-Cola Company и уште 7 меѓународни и локални предавачи со врвно знаење и искуство.  

Лондонската школа за односи со јавноста е призната од ITOL (Институт за обука и професионално учење), NUJ (Национална унија на новинари) и CPD (Континуиран професионален развој). Освен во Велика Британија, ЛСПР постои и во 12 други земји преку LSPR Worlwide. Учесниците се стекнуваат со меѓународно признат лиценциран сертификат препознатлив за секој регрутер и HR специјалист во светот. ЛСПР во Скопје започнува на 28 септември 2019 година во х. Парк, Скопје. Сите информации за програмата, за преостанати слободни места, предавачите и термините може да ги најдете на lspr.mk.

реклама

Познато од кои делови на Скопје се денешните новозаразени

Read more

Филипче: Се координираме со соседите за отворање на границите, најверојатно нема да се бараат тестови

Read more

SpaceX и НАСА лансираат астронаути во вселената, следете во живо

Read more

Секси среда

Read more

Бизнис

Акциите на Renault пораснаа за речиси 15 отсто, по владината поддршка и новиот план

Read more

Apple повторно отвора 100 продавници во САД

Read more

Ново поскапување на горивата

Read more

Од бизнис идеја до компанија

Read more

Вести

Mакедонската еврообврзница издадена на 700 милиони евра со камата од 3,675 отсто

Читај повеќе

Филипче: Се координираме со соседите за отворање на границите, најверојатно нема да се бараат тестови

Читај повеќе

Чулев: МВР отвора истраги во кои инволвирани се и функционери

Читај повеќе

Дневен преглед за состојбата со COVID-19 во светот

Читај повеќе

Путин: Искуството за работа од дома ќе биде потребно и по пандемијата

Читај повеќе

Акциите на Renault пораснаа за речиси 15 отсто, по владината поддршка и новиот план

Читај повеќе

Кривични пријави за наставници од ОУ „Кузман Шапкарев” кои издале лажни свидетелства

Читај повеќе

САД ја предупредија Србија на изборите да нема воени злосторници за кандидати

Читај повеќе

Угостителите во секој момент ги очекуваат протоколите, се надеваат на измени

Читај повеќе