Живот

Надминете ја паниката и научете го вашето бебе да плива

11. август 2017 - 15:39 | А.С.

Колку се помали децата, толку се поголеми шансите побрзо да научат да пливаат. Тоа им е вроден инстинкт уште од утробата на мајката и тој инстинкт трае, па сосема е логично да се искористи уште од најмала возраст.

Поштедете се од драмата што ќе ви следи по неколку години, кога може и да се развие страв од вода кај детето и почнете со подготовки.

Најважно е прво да го научите бебето како правилно да диши под вода и да се опушти во вода.

Овие инструктивни видеа ќе ви помогнат прво да ја надминете својата паника и да го научите вашето бебе да плива:

Коментирај