Чек дис аут

Најдени 219 змии во стан во Буенос Аирес

22. февруари 2018 - 20:40 | К.З.

Аргентинската полиција откри 219 змии во стан во центарот на Буенос Аирес, меѓу кои се наоѓале и питони и бои.

И покрај застрашувачкиот изглед, змиите не претставувале опасност за локалните граѓани, тврдат експертите од здружението кое ги проучува овие животни.

Експертите најавија дека, со дозвола на полицијата, ќе ги прегледаат змиите за да можат да утврдат дали тие се способни да се справат доколку бидат пуштени во нивните природни живеалишта.

Сопственикот на станот е познат на полицијата и тој се спремал да ги продаде змиите. Против него беше поднесена тужба и тој најверојатно парично ќе одговара поради оваа постапка.

Коментирај