Филм & ТВ

Најдобрите филмови од 21 век според мислењето на критичарите

20. октомври 2017 - 11:15 | М.Д.

Секоја година во филмската индустрија се идвојува некој филм кој критичарите го прогласуваат за најдобар.

Популарниот сајт за филмски рецензии Matacritic објави листа на филмови кои во 21 век кои добиле најдобри оцени од критичарите.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Оценка од критичарите – 92/100

Оценка од публиката – 9,1/10

Spirited Away

Оценка од критичарите – 96/100

Оценка од публиката – 9/10

The Lord of the Rings: The Return of the King

Оценка од критичарите – 94/100

Оцена од публиката – 9,1/10

Sideways

Оценка од критичарите – 94/100

Оценка од публиката – 7/10

The Best of Youth

Оценка од критичарите – 89/100

Оценка од публиката – 8,8/10

Pan's Labyrinth

Оценка од критичарите– 98/100

Оценка од публиката – 8,7/10

Ratatouille

Оценка од критичарите – 96/100

Оценка од публиката – 8,6/10

4 Months, 3 Weeks and 2 Days

Оценка од критичарите – 97/100

Оценка од публиката – 8/10

The Hurt Locker

Оценка од критичарите – 94/100

Оценка од публиката – 7,3/10

The Social Network

Оценка од критичарите – 95/100

Оценка од публиката – 8,3/10

A Separation

Оценка од критичарите – 95/100

Оценка од публиката – 8,9/10

Zero Dark Thirty

Оценка од критичарите – 95/100

Оценка од публиката – 6,8/10

12 Years a Slave

Оценка од критичарите – 96/100

Оценка од публиката – 8/10

Moonlight

Оценка од критичарите - 99/100

Оценка од публиката - 7,2/10

A Fantastic Woman

Оценка на критичарите – 96/100

Коментирај