Филм & ТВ

Најголемите филмски промашувања во 2018

6. декември 2018 - 17:02 | А.С.

Изминатата година беше добра во поглед на квалитетни филмови и квалитетни заработки – американскиот боксофис забележа раст на профитот од 8% во споредба со лани.

Но, годинава имаше и неколку промашувања, односно филмови во кои се вложи многу, а заработија значително помалку.

A Wrinkle in Time (Disney)

Заработи: 100 милиони долари

Буџет за снимање: 103 милиони долари

Death Wish (Sony)

Заработи: 34 милиони долари

Буџет за снимање: 30 милиони долари

Annihilation (Paramount Pictures)

Заработи: 32,7 милиони долари

Буџет за снимање: 40 милиони долари

The Happytime Murders (STX Entertainment)

Заработи: 20,7 милиони долари

Буџет за снимање: 40 милиони долари

The Hurricane Heist (Entertainment Studios)

Заработи: 6,1 милиони долари

Буџет за снимање: 35 милиони долари

Action Point (Paramount)

Заработи: 5 милиони долари

Буџет за снимање: 19 милиони долари

Коментирај