Чек дис аут

Најкреативните изговори за пребрзо возење

12. октомври 2017 - 17:59 | А.С.

Каков изговор би дале вие кога би ве запрела полиција за возење со брзина поголема од дозволената?

Полицијата од Австралија реши јавно да ги сподели најкреативните изговори на возачи фатени како возат пребрзо и на тој начин да „им додаде“ на казната.

Овие изговори се толку креативни, што сигурно ќе сфатите зошто полицајците не можеле да одолеат да не ги објават на Twitter.

Овие три се дефинитивно најдобрите:

„Морам да одам до веце, од децата имам стомачни проблеми“

„Брзам да им купам Nando’s на децата“ (Nando’s e бренд пилешко месо)

И победникот е:

„Ветрот ме туркаше“

Коментирај