Култура

Најпродавани книги во Македонија за 2019 година

5. јануари 2020 - 11:00 | МИА

Читателите и оваа година го ставија на првото место авторот Гијом Мисо, според топ 10 листата на најпродавани и најчитани книги во нашата држава за 2019 година што ја објави КупиКнига.мк!.

На листата на топ 10 најпродавани книги за 2019 година се:

1. „Девојката од Бруклин“ – Гијом Мисо
2. „Ако не постои утре“ – Гијом Мисо
3. „Т.е. љ.у.б.а.м. – тоа е вистината“ – Александар Алексов
4. „Девојката и ноќта“ – Гијом Мисо


5. „Апартман во Париз“ – Гијом Мисо
6. „Станарката на замокот Вајлдфел“ – Ен Бронте
7. „Е, баш ме заболе“ – Марк Менсон
8. „ЦРНА КАКО АБОНОС“ – Сала Симука
9. „Точка на измама“ – Ден Браун
10. „Лесен начин да ставите крај на пушењето“ – Ален Кар

Коментирај