Чек дис аут

Некогаш и сега: Фотографка следи колку се смениле нејзините пријатели за 17 години

9. јули 2019 - 10:39 | А.С.

Џозефин Ситенфелд се занимава со фотографија со години, а за време на студирањето на Универзитетот Принстон направила неколку портрети на нејзините пријатели.

Седумнаесет години подоцна решила да ги повтори фотографиите и да спореди колку остареле, созреале, се смениле во овој временски период. Сите субјекти на нејзините портети се согласиле да позираат повторно за неа, на истите места, во истите пози.

Со некои од нив се дружи редовно, со други се слуша повремено, со некои се гледа неколку пати годишно, но сепак го одржале пријателството и се согласиле да го направат овој фотографски „експеримент“.

Евелин

Ели

Ана

Тенли и Рајан

Лари

Ајли

Софи

Беки

Итан

Олимпија

Крег, Денис, Ејми и Џес

Коментирај