Фит

Нова силуета инспирирана од мрежите: adidas Deerupt

13. април 2018 - 12:58 |

adidas Originals го претстави најновиот модел– Deerupt, кој на современ и иновативен начин го отсликува наследството на брендот. Дизајнерите она оваа минималистичка патика, инспирацијата ја пронајдоа во минатото, користејќи ја мрежата како основа на дизајнот.

Иако нов и необичен, профилот на оваа силуета и понатаму е во стилот на брендот adidas. Мрежата како основен принцип на дизајнот, покрај историјата и традицијата, го илустирира и урбаното планирање, архитектура и природа.

Првенствено користена на adidas силуетите за трчање во 1980-тите и клучен детаљ на New York runner и Marathon Training моделите, мрежата сега ја опфаќа целата Deerupt силуета – предимензионирана, со необични пропорции и зпечатливи бои.

Deerupt моделот има неверојатно лесна конструкција со еластично горниште, со внатрешност кој обезбедува целосна стабилност на стапалото и ја дава неопходната поддршка.

Новиот модел со впечатлив  и автентичен визуелен идентитет може да го пронајдете во уникатната Solar Bird палета која е комбинација од легендарните комбинации на adidas – Solar Red и Bluebird.

adidas Deerupt моделите можете да ги пронајдете во BUZZ Shop во Skopje City Mall, 2. Кат, како и online на www.buzzsneakers.com.

Коментирај