Авто новости

Новата Honda Odyssey: големиот брат на големите автомобили

12. октомври 2017 - 15:55 | К.З.

Во свет во кој автомобилите станаа полни со алатки, екрани и сензори, време е да се запрашаме – дали воопшто тие ни помагаат? Новата Honda Odyssey е тука да ја одбрани честа на автомобилите полни со технологија.

Honda Odyssey не е револуционерен автомобил. Баш напротив, тој е скоро идентичен како и многу од автомобилите во неговата класа.

Но она што Odyssey го има на своја страна е паметната употреба на технологијата во самиот автомобил. Секој екран, секој уред е интелигентно позициониран за да понуди забава, информации и сѐ останато што ќе посака лицето кое се вози во автомобилот.

Автомобилот има 8 седишта, што го сместува во класата на семејни автомобили, но тој е многу повеќе од тоа.

Моторот од 3.500 кубици е доволно моќен да го придвижи ова чудовиште, и притоа прави да се чувствувате моќно додека го возите.

Најбитниот дел од Honda Odyssey е што во него се чувствувате како да сте во автомобил од иднината. Тој ги користи сите бенефити на технологијата, со тоа што ви дозволува да се поврзете со вашиот мобилен уред и ви помага околу вашата лична конфигурација на сите електронски уреди кои ги содржи.

Цената на овој модел ќе биде околу 40.000 долари, но се чини дека доколку ги имате парите, овој автомобил е правилна инвестиција за вас.

Коментирај