Одговорните компании се компании кои инвестираат во развој на младите кадри

Пазарот на трудот денес брзо се менува поради влијанието на технолошките иновации, глобализацијата, демографските промени и еколошките предизвици, при што овие промени создаваат нови можности и предизвици за работниците, работодавачите и креаторите на политиките. За да се прилагодат на променливиот пазар на трудот, нужно за вработените е да стекнат нови вештини и компетенции, работодавачите да инвестираат во човечки капитал и иновации, а креаторите на политики потребно е да дизајнираат ефективни политики и институции кои поддржуваат инклузивен и одржлив раст.

Следејќи ги овие актуелни светски трендови, ПроКредит Банка веќе се профилира кај нас како целосно дигитализирана банка, што го редефинира класичниот опис на работното место „банкар“, каде вработените многу поголем дел од своето време го посветуваат на критичко и креативно размислување, квалитетна и персонализирана услуга кон своите клиенти, развој на нови производи и надоградување на своите вештини, наспроти рутинските оперативни активности кои се остваруваат на традиционалните шалтери.

За младите кадри повеќе не е доволно да добијат само добра плата и позиција, тие денес се стремат кон многу повеќе, односно пријатна работна атмосфера, флексибилност, колеги со кои функционираат како семејство, вредување на нивните идеи, постојани можности за напредок и секако, работна средина во која ќе се слушне нивниот глас. Нив ги привлекува работењето во компании кои се поистоветуваат со нивните етички вредности и кои имаат силен фокус на општествена и еколошка одговорност, компании кои постојано ги следат модерните текови, дигитализацијата, високото вреднување на човечките ресурси, како и иновативноста, а традиционалниот банкарски свет често е ригиден, па оттука им се создаваат безброј недоумици. 

Ана Марија и Стефан се двајца млади кои се соочиле со истите сомнежи, но не се откажале од својата желба за квалитетно вработување. Па така поминувајќи ја онбординг програмата на ПроКредит Банка, која е наменета за млади и талентирани лица кои немаат претходно работно искуство, а сакаат да ги прошират хоризонтите во однос на банкарското работење, да работат во банка која „се движи“ со времето, да бидат онаму каде што припаѓаат, да учат од најдобрите и да станат дел од нив, ја добиле заслужената позиција. Тие го споделуваат нивното искуство со вас за работењето во уникатна работна средина, во банка која го цени карактерот на секој индивидуалец, придонесот на секој вработен и ги пресретнува очекувањата на младите и прогресивни кадри. ПроКредит знае дека светот останува на младите, па затоа инвестира во нивна успешна иднина.

Remote video URL
реклама

Голем месечен хороскоп за декември 2023

Read more

Ибра: Имам толку многу пари, а брат ми не успеав да го спасам

Read more

Зошто треба да јадете кисела зелка цела зима?

Read more

Откриено дека црната дупка во центарот на Млечниот Пат ги искривува времето и просторот

Read more

Бизнис

Доларот зајакна, цената на нафтата стагнира

Read more

На Волстрит индексите речиси непроменети

Read more

Пад на Волстрит - се чекаат бројките од Црн петок и Сајбер понеделник

Read more

Нов притисок за цените на нафтата

Read more
 

Вести

Најголемиот климатски самит во историјата почна со една голема промена

Читај повеќе
  • play_arrow

Автомобил удри во мечка кај Тетово – полесно повредени децата во возилото

Читај повеќе

Владимир Путин нареди бројот на руски војници да се зголеми за 170.000

Читај повеќе

Северна Кореја: Попречувањето на нашите сателити би било објава на војна

Читај повеќе

Шести ден ни трага ни глас од исчезнатата Вања, се пребаруваат и подруми и речни корита

Читај повеќе

Паника во Брисел поради Орбан: Ја држи ЕУ како заложник

Читај повеќе

Доларот зајакна, цената на нафтата стагнира

Читај повеќе

Скопјанка овозможила возрасни да имаат секс со малолетнички и да ги снимаат

Читај повеќе

Скопје повторно на врвот на листите на загаденост на воздухот

Читај повеќе