Фит

Ослободете се од болката во грбот со 10-минутен тренинг

8. мај 2019 - 20:26 | К.З.

Болката во грбот знае да биде многу иритантна и секогаш е непријатно искуство. Но, таа нема да исчезне самата, туку треба да вежбате за да ја елиминирате. Поради тоа, ви предлагаме да ја следите оваа рутина на вежбање, која ќе ви одземе само десетина минути дневно.

Истегнувањето, колку и да изгледа едноставно, најмногу помага при отстранување на болки во грбот.

Најчесто болките се причинети од нераздвиженост или повреда на долниот дел од грбот, па затоа е најдобро постојано да го третирате овој дел од вашето тело. Погледнете го видеото и ослободете десетина минути во денот за овие вежби. Вашиот грб ќе ви биде благодарен.

Правилната грижа за грбните мускули е клучна за здравјето, бидејќи во спротивно најмалите неправилни движења можат да доведат до поголеми проблеми.

Коментирај