Живот

Осум теми на кои не треба да зборувате на работа

22. ноември 2017 - 18:27 | А.С.

Многу е важно да знаете да го одвоите приватниот од деловниот живот, особено кога сте на работното место.

Без разлика колку ви се блиски некои колеги и колку време поминувате заедно на работа и приватно, има некои теми што не треба да ги отворате со колегите со кои работите и некои мислења треба да ги задржите за себе, советува Business Insider.

Ова се осум работи за кои никако не би требало да разговарате со колегите:

  1. Политички убедувања
  2. Мислење за тоа дали е некој способен или не
  3. Висина на плата
  4. Дали си ја мразите работата
  5. Вашиот сексуален живот
  6. Туѓиот сексуален живот
  7. Како порано подобро сте живееле
  8. Дека барате нова работа

Коментирај