Македонија

Откриени тајните пратки доставувани со дронови!

21. април 2017 - 12:39 |

Од неофицијални извори дознаваме дека некои компании не сакаат испораките што ги имаат до своите корисници да ги доставуваат само на праговите на нивните домови, туку отидоа и чекор подалеку, па организираат достава на пратки на корисниците токму онаму каде што се наоѓаат во моментот, следејќи го нивното движење со дрон.

Така, најавата за почеток на продажбата на новиот Samsung S8 ги возбуди фановите на Samsung кои го купија онлајн овој култен телефон на веб-страната на Телеком, а нивниот нов уред стигна токму онаму каде што се наоѓаа тие во моментот на доставата.

Официјалната продажба на Samsung S8 почнува на 28 април, но корисниците на Телеком што го купија онлајн го добија уште утрото на 20 април. Овој иновативен начин на достава сепак ги израдува и ги изненади корисниците што со нетрпение ја очекуваа својата пратка.

Погледнете како изгледаше доставата на новиот Samsung S8 со дрон:

Истиот извор потврдува дека флотата на дронови што го испорачувала новиот Samsung S8 комуницирала меѓусебно во врска со временските прилики, другите беспилотни летала во просторот, како и за најповолните маршрути за што поуспешно следење на корисниците.

*Спонзориран текст

Коментирај