Љубов и секс

Ова е идеалниот број за сексуални партнери

21. декември 2016 - 16:02 | Б.С.Б.

Според резултатите од новото истражување спроведено во Англија, за идеалниот број на сексуални партнери, самците сакаат да влезат во врска со некој што нема преголемо сексуално искуство, односно претходно имал околу 3 партнери.

Истражувањето е спроведено на Универзитетите во Нотингем и Бристол, а резултатите од студијата се објавени во Journal of Sex Research. Според нив, мажите и жените имаат слични стандарди кога влегуваат во љубовна врска, така сите се внимателни кога си имаат работа со невина личност, но не сакаат да влезат во врска ниту со промискуитетна личност. Колку повеќе сексуални партнери, толку помалку луѓето се привлечни, покажува студијата.

Во истражувањето учествувале 188 испитаници, од кои 104 биле жени. Така, жените ги одбиваат мажи кои пред нив имале повеќе од 6 партнерки, а мажите ги одбиваат жените кои пред нив имале 11 партнери. И за двата пола, идеален број пред нив е околу 3 партнери.

Истражувањето покажало дека мажите се повеќе склони од жените да бидат со некој кој е невин или има минимален број на сексуални партнери.

Коментирај