Софтвер

Петте најлоши компјутерски вируси

27. јуни 2016 - 14:22 | Б.С.Б.

YouTube каналот SciShow во најновото видео објаснува кои се петте најлоши компјутерски вируси досега, предупредувајќи ги гледачите да не кликнуваат на сомнителни линкови или мејлови, односно да инсталираат антивирусни програми за да ги заштитат компјутерите. За кои вируси станува збор?

Компјутерските вируси се програми направени со цел да наштетат, украдат информации и податоци и да се прошират на повеќе компјутери.

Ова се петте најдеструктивни компјутерски вируси:

1. Mellisa

2. ILOVEYOU

3. SQL SLAMMER

4. 2007 STORM WORM

5. MEBROOT

Повеќе за нив ќе дознаете од видеото:

Loading the player...

 

Коментирај