Свет

Пловното шеталиште е новата атракција во Кина

12. јануари 2017 - 9:51 | И.М.

Во Кина се отвори нова уникатна туристичка атракција во северозападот на државата, во провинцијата Гуајџој. Станува збор за огромно шеталиште кое плови на вода.

Спектакуларното шеталиште е украсено со илјадници сијалички што во ноќта го претворам во уште поубаво место за шетање. 

Шеталиштето е долго дури 50 километри а има површина  од 54.000 метри квадратни.

Во склоп на платформата има и опции за забавни активности кои може да ги практикуваат посетителите. За десет дена шеталиштето го посетѕиле повеќе од 60.000 луѓе. 

Loading the player...

 

Коментирај