Гејминг

Помина меракот за Pokemon Go?

14. декември 2016 - 9:55 | И.М.

Видео играта што предизвика бум насекаде во светот и стана културен феномен откако се појави, Pokemon Go, веќе не е е веќе толку популарна колку што беше.

Од културен феномен што рушеше рекорди во популарност и број на корицници, денеска Pokemon Go се соочува со финансиски проблеми. Иако сè уште има милионски број на корисници, се чини дека тие не трошат пари за играта.

Играта извади нови ликови за „ловење“ за мотивација на играчите.

Pokemon Go заработи 600 милиони долари во првите три месеци од излегувањето, сега бројот на симнувањата е драстично намален - во јули беше 79 милиони, а во ноември само 10.

Според статистиките, Pokemon Go е една од најсимнуваните топ 10 игри на Аndroid и на Apple уредите. Pokemon Go беше прогласена за најдобра мобилна и најдобра семејна игра на овогодинешните гејминг награди за игри на годината 2016. 

Коментирај