Авто новости

Првото летечко Audi е поблиску отколку што мислиме

4. декември 2018 - 22:18 | А.С.

Audi, Airbus и ItalDesign ги здружија силите и направија концепт што ги комбинира својствата на дрон и на автономен автомобил.

Сега покажаа и како функционира тоа.

Концептот се вика Pop.Up.Next, а беше претставен на Салонот за автомобили во Женева во март.

Откако беше претставен концептот за ова „превозно средство за вертикална и хоризонтална мобилност“, сега е претставен и во функционална смисла.

Принципот е јасен. Автономното возило ја води капсулата до дронот кој ја прифаќа и по воздушен пат ја носи до конечната дестинација.

Улогите се поделени. Airbus е задолжен за летечкиот модул, Audi за возилото, ItalDesign го среди дизајнот.

Како сето ова функционира во реалноста беше покажано пред неколку дена во Амстердам, на возило во размер 1:4.

Коментирај