Живот

Роман Абрамович во Дубровник наточи гориво во вредност од еден милион евра

12. септември 2017 - 17:52 | Макфакс

Јахтата „Eclipse“, која е во сопственост на рускиот тајкун Роман Абрамович, наточила гориво во пристаништето Груж, во близина на Дубровник.

За пловидба низ хрватските територијални води нарачани биле 75 тони нафта, што претставува три четвртини од вкупниот капацитет на резервоарот на јахтата.

Како што пишуваат хрватските медиуми, нарачаното гориво рускиот тајкун ќе го чини еден милион евра, а точењето трае 40 часа.

Коментирај