Останато

Руски крузер во пламен среде Волга

15. август 2019 - 13:08 | Ф.З.

Бродот „Santa Russia“ се запалил додека стоел укотвен на реката Волга во близина на Нижни Новгород. Инцидентот минал без жртви бидејќи немало ниту патници ниту екипаж на бродот.

Не се познати причините за пожарот, а се претпоставува дека е подметнат.

Коментирај