Љубов и секс

Што треба да прават мажите за среќен брак?

9. октомври 2019 - 14:07 | Б.С.Б.

Ако сакате да создадете навистина здрава заедница, вашиот брачен партнер треба да биде подготвен маестрално да одигра одредени улоги во вашиот живот, на пример овие 5 наведени во текстот.

1. Најдобар пријател

Секоја жена сака мажот да ѝ биде најдобар пријател, да се смее со него, да му плаче на рамо, да ја разбира во сè. Кога е болна да ја негува и да се грижи за неа.

2. Животен сопатник и учител

Жената го доживува мажот како партнер и очекува од него да е подготвен на предизвиците кои животот ги носи. На него сака да му се обрати кога ѝ е најтешко и кога ѝ е потребна поддршка. Од него очекува да го сподели неговото знаење со неа, да ѝ укаже на други гледишта во животот за заедно да ја согледаат целата слика.

3. Психолог

Тој треба да биде подготвен да ве сослуша и да ви помогне да ги изнесете емоциите. Треба да биде покрај вас и да ви даде добар совет. Исто така, треба да биде подготвен да го остави сопственото его на страна и да ве послуша што имате да кажете.

4. Принц од бајките

Животот не е бајка, но вашиот маж понекогаш може да биде принц и да не се срами да биде романтичен кога е во прашање неговата животна избраничка.

5. Верен обожавател

Тој треба да верува во вас и да ве поддржува. Со таков човек може сè да постигнете.

Коментирај