Бизнис

Скандал во McDonald’s: Директор отпуштен поради врска со колешка

4. ноември 2019 - 20:00 | А.С.

Американскиот синџир за брза храна McDonald’s го отпушти извршниот директор Стивен Истербрук бидејќи бил во врска со колешка од работа.

Врските меѓу вработените, особено кога едниот е надреден на другиот, претставуваат кршење на правилата на компанијата.

Во мејлот испратен до вработените, Истербрук признал дека бил во врска со вработена и дека тоа било грешка.

Гигантот за брза храна McDonald’s соопшти дека Истербрук „направил погрешна проценка“ и дека ги прекршил правилата на компанијата кои забрануваат членови на менаџментот да бидат во романтична врска со вработените.

Компанијата не даде повеќе детали за случајот.

Коментирај