Авто новости

Skydrive, новиот проект на летачки автомобил на Toyota

15. мај 2017 - 17:21 | Б.С.Б.

Јапонската автомобилска компанија Toyota работи на проект за летачки автомобили и се надева дека истиот ќе биде успешен до 2020 година, за Олимписките игри.

Се проценува дека просечната брзина на летачките автомобили на Toyota ќе биде околу 100 километри на час.

Првиот пробен лет би можел да биде следната година, а комерцијално автомобилите би требало да бидат достапни од 2020 година, за време на Летните олимписки игри во Токио.  

Коментирај