Филм & ТВ

„Sonic the Hedgehog“ доминира на светскиот бокс-офис

17. февруари 2020 - 10:15 | Б.С.Б.

Изминатиот викенд, на американскиот и на светскиот бокс-офис доминираше филмот „Sonic the Hedgehog“, остварувајќи заработка од 57 милиони долари, односно над 100 милиони долари ширум светот. Ова е најдоброто премиерно прикажување на сите времиња, на филм инспириран од видеоигра.

Иако првичните реакции на публиката беа негативни и повеќето го исмејуваа филмот откако се појави првиот трејлер, сепак одличниот старт е добра вест за Paramount Pictures. Буџетот на филмот е 87 милиони долари.

На второто место се најде „Birds of Prey“, со 17,1 милиони долари. На третото место е хорор филмот „Fantasy Island“ со заработка од 12,4 милиони долари.

Ова се десетте филмови со најголема заработка во САД и Канада изминатиот викенд:

1. Sonic the Hedgehog – 57 милиони долари

2. Birds of Prey – 17,1

3. Fantasy Island – 12,4

4. The Photograph – 12,3

5. Bad Boys for Life – 11,3

6. 1917 – 8

7. Jumanji: The Next Level – 5,7

8. Parasite – 5,5

9. Dolittle – 5

10. Downhill – 4,7 милиони долари.

Коментирај