Архитектура

Стари Apple уреди претворени во мини градини

4. јануари 2017 - 15:33 | И.М.

Уметникот Кристоф Гунет, алијас Monsieur Plant, работи на интересен проект кој говори за технолошкиот отпад и екологијата - Тој трансформира стари Apple уреди во мини градини.

Во монитори, комјутери и лаптопи од Apple, уметникот сади цвеќиња и друго растенија - што резултира во естетски проект што ќе ве натера да размислите. 

Повеќе за артистот прочитајте овде.

Коментирај