Живот

Стјуардесите откриваат: Што најмногу мразат кај патниците?

10. март 2016 - 11:10 | И.М.

Стјуардеси кои работат во различни авиокомпании во светот откриваат што најмногу мразат кај патниците и кое однесување на луѓето може да ги изнервира.

Independent.uk ги издвои најпопуларните жалби што стјуардесите ги напишаа на Facebook страната Flight Attendant Career Connection.

Нештата што најмногу ги нервира стјуардесите се:

- кога патник ќе им подаде валкано марамче за да го фрлат;

- влечење на здолништето на стјуардесата додека поминува, за да го добијат нејзиното внимание;

- долго време „висење“ на патник на количката за пијачки и храна;

- кога патниците фрлаат ѓубре зад своите седишта;

- носење на слушалки додека нарачуваат храна кај стјуардесата;

- и секако, недолично пипкање и викање упатено на стјуардесите.

 

Коментирај