анксиозност

Намирници кои ги влошуваат симптомите на анксиозност

Сигурно безброј пати сте ја слушнале фразата „ти си тоа што го јадеш“. Има одредена легитимност во изреката, излегува дека тоа што го јадете може да влијае на вашето расположение.
Read more

Здравствена анксиозност  - што е и какви се последиците?

Едно најново истражување покажа дека и претераната грижа за здравјето може да се одрази подеднакво лошо колку и неводењето грижа за сопственото здравје.
Read more

Како собната светлина може негативно да влијае врз расположението?

Вашиот дом е вашето светилиште - а за оние кои работат од дома или поминуваат голем дел од денот во затворен простор, особено е важно на тоа место да се чувствуваат смирено, опуштено, но и енергично и продуктивно.
Read more

Треба да ги имате во домот: Билки кои ги ублажуваат стресот и напнатоста

Стресот може да ве исцрпи и остави без енергија, но постојат билки кои можат да ви помогнат во борбата со него.
Read more

Кои се разликите меѓу анксиозност и обичен страв?

Чувството на страв, беспомошност и анксиозност не се невообичаени, но некои стравови може да бидат непријатна емоционална состојба.
Read more

Експертите советуваат како да се справите со несоницата

Луѓето кои се борат со несоница знаат колку овој проблем им го нарушува нормалниот ритам на секојдневниот живот.
Read more

Во борбата со анксиозноста помага и одредена храна

Анксиозноста е интензивна, прекумерна и постојана грижа и страв поврзана со секојдневните животни ситуации, а може да биде предизвикана од повеќе фактори.
Read more

Бактерии во цревата може да придонесат за анксиозно однесување

Истражувачите од Caltech ни носат интересни истражувања.
Read more

По што се разликуваат стресот и анксиозноста?

Стресот и анксиозноста може да имаат слични симптоми, но постојат неколку разлики кои треба да ги знаете.
Read more

Како собната светлина влијае врз анксиозноста?

Посебно е важно да се чувствувате смирено, опуштено, но и енергично и продуктивно во вашиот дом.
Read more

Девет проценти од децата во Македонија од 5 до 17 години имаат анксиозност

Скопје, 10 декември 2021 (МИА) – Околу девет проценти од децата на возраст од 2 до 17 години имаат функционални тешкотии во најмалку еден домен, според одговорите на нивните мајки/старатели.
Read more

Децата не кажуваат дека се анксиозни, но тоа го покажуваат

Студија објавена во Институтот Child Mind покажа дека 10% од 30.000 испитани деца до 18 години во животот искусиле некој вид анксиозно нарушување.
Read more
реклама

Шест знаци дека ви недостасува витамин Б12

Read more

Зошто луѓето го мразат Новак Ѓоковиќ?

Read more

Рани симптоми на срцев удар што се појавуваат неколку месеци порано

Read more

Зошто Белгија воведува зелено трепкачко светло на возилата?

Read more