Apple

Новото подобрување ќе ги израдува фановите на iPhone 16

Apple додава многу посакувано подобрување на линијата iPhone 16.
Read more
filter

Apple на WWDC ги претстави најважните новитети, фокусот е на ВИ технологијата

На својата Worldwide Developers Conference, Apple претстави голем број новитети кои главно се однесуваат на функциите на вештачката интелигенција (ВИ), кои доаѓаат на уредите на компанијата.
Read more

Apple блокираше речиси 1,7 милиони апликации

Тимот за безбедност на App Store на Apple спречи трансакции во вкупна вредност од повеќе од 2 милијарди долари минатата година, означувајќи ги како потенцијално лажни и блокираше објавување на речиси 1,7 милиони
Read more

Apple ја поднови Siri

На корисниците ќе им биде дадена опција да изберат помеѓу неколку гласови, што според Apple би требало да звучи уште поприродно од досегашната „подобрена“ Siri.
Read more
реклама

Летување во Југославија: Сиромашни, ама среќни

Read more

Колапс на системот ширум светот: Погодени банки, медиуми и компании, приземјени авиони

Read more

Фармацевт објасни кои лекови никогаш не треба да се земаат заедно

Read more

Чистка во Грција: Панично се собираат чадори и маси од плажите

Read more