астероид

Астероид мина близу покрај Земјата, претходно не беше ни откриен

Астероидот кој минатата недела мина покрај Земјата ги изненади научниците бидејќи претходно не беше откриен, ниту некој го очекуваше.
Read more
play_arrow

Астероид го погоди Јупитер, снимен моментот од ударот

Јупитер се најде на патот на астероид којшто го погоди, забележан е голем блесок, наведено е во новиот извештај на Европската вселенска агенција (ЕСА).
Read more

За викендов покрај Земјата ќе пролета голем астероид

Во сабота, на 21 август покрај Земјата ќе пролета астероид, нема опасност од удар.
Read more
play_arrow

НАСА ќе истражува астероид што содржи метали од кои сите на Земјата би биле милијардери

НАСА ќе започне мисија во која ќе проучува астероид за којшто се верува дека содржи толку драгоцени метали што сите на Земјата би биле милијардери.
Read more

Како настанале, од што се состојат, дали се опасни за Земјата: 17 факти за астероидите

Read more

Астероид поголем од Кеопсовата пирамида ќе мине крај Земјата

Астероидот 2015 KJ-19, кој е поголем од Кеопсовата пирамида, ќе се приближи до Земјата денеска, на 14 мај, според официјалната страна на НАСА.
Read more

Нема начин да се спречи удар од голем астероид

Минатата недела НАСА спроведе симулација на удар од астероид на Земјата, а резултатите не се баш охрабрувачки, пренесе Business Insider.
Read more
play_arrow

Се враќа астероидот кој претходно нѐ одмина

Огромен астеороид за малку не се судри со Земјата во 2017 година. Сега, истиот тргна назад и во блиска иднина повторно ќе ни се закани.
Read more

Примероците од астероидот Ryugu ги надминаа очекувањата на научниците

Примероците од почвата на астероидот Ryugu ги надминаа очекувањата на јапонските научници.
Read more

Јапонска капсула на Земјата успешно донесе примероци од астероид

По патување долго 5 милијарди километри, јапонска капсула која се одвои од Hayabusa 2, донесе скапоцени примероци собрани под површината на астероид.
Read more

Астероид со големина на Бурџ Калифа се движи со огромна брзина кон Земјата

Астероид кој одговара на големината на највисоката зграда во светот, Бурџ Калифа, се движи со огромна брзина кон Земјата. Покрај нашата планета треба да мине во недела, на 29 ноември.
Read more

Три астероиди оваа недела ќе минат покрај Земјата

НАСА соопшти дека оваа недела покрај Земјата ќе минат три астероиди, а исто така откри и нови детали за астероидот Бену.
Read more
реклама

Кои се најголемите опасности од гледање порно филмови?

Read more

Како точно се пресметува возраста на кучињата во човечки години?

Read more

Што е поздраво - свинска маст или масло?

Read more

Кое е вашето идеално место за секс според хороскопот?

Read more