безбедност во сообраќајот

Станувате смртоносна машина кога чепкате во телефонот зад волан

Производителите на автомобили често ги рекламираат своите нови модели како технолошко-забавни центри, иако е нејасно како треба да работи тој забавен дел кога возите, а технологијата често се крие зад неколку мен
Read more

Велосипедист 0 – сообраќајна некултура 21

Велат дека сообраќајната култура е показател за општата култура на еден град.
Read more

Како да го победите уморот при долги возења?

Уморот се смета за една од петте фатални причини за сообраќајни незгоди, одговорна дури за 20 проценти од сите сообраќајни незгоди што се случуваат.
Read more

Колкаво е дозволеното ниво на алкохол во крвта за возачите во земјите низ Европа?

Некаде толеранцијата е 0,5 промили, некаде помалку, некаде нема, но без разлика на прописите, немојте да пиете алкохол ако планирате да возите.
Read more
play_arrow

Научете како правилно да седите зад воланот, тоа може да ви го спаси животот

Голема е веројатноста дека неправилно седите зад воланот.
Read more

Екран на предната маска за побезбедни пешаци

Засега станува збор за прототип кој е дел од истражувањето на Škoda насочено кон зголемување на безбедноста на другите учесници во сообраќајот.
Read more
play_arrow

Подобро и од легнат полицаец

За време на пандемијата на коронавирус, градските власти на Ванкувер ја започнаа кампањата Slow Street.
Read more

Ќе добиеме ли во иднина четврто светло на семафорите?

Целта е да се намали сообраќајниот метеж.
Read more

Од која земја доаѓаат најдобрите возачи, а од која најлошите?

Оваа листа е субјективна бидејќи вештината на возење е тешко да се измери, но сепак има трендови, сообраќајна свест, опасности во сообраќајот...
Read more

Заблуди за безбедноста во сообраќајот и како правилно да го сместите детето во автомобил

Професорот Милан Вујаниќ од Сообраќајниот факултет во Белград за N1 вели дека возачите ја потценуваат опасноста од прекршување на сообраќајните правила, дека има многу заблуди за безбедноста на возачите, патницит
Read more

Безбедно дете – за безбедна учебна година

Децата се нашето најголемо богатство, нашата иднина. Императив на сите нас е да ја зголемиме безбедноста на децата во сообраќајот со што ќе ја заштитиме нашата иднина.
Read more
play_arrow

Ford тестира технологија која автоматски ги успорува автомобилите до ограничувањето на брзината

Во не толку далечна иднина, автомобилите би можело да им помогнат на возачите да избегнат казни за брзо возење.
Read more
реклама

Се гради највисоката кула во светот, ќе биде висока 1.000 метри

Read more

Неделен хороскоп од 25 септември до 1 октомври

Read more

Што се добива кога ќе завариш две Југо коли во една?

Read more

Експертите предупредуваат на „тивкиот убиец“ без симптоми

Read more