цимет

Зачин со кој на здрав начин ќе го засладите кафето

Грците го сметале за лек. За старите Египќани тоа бил статусен симбол – го користеле за правење парфем, но и го користеле во балсамирање на телото.
Read more

Една моќна состојка согорува масти и го поттикнува метаболизмот

Многу е важно да се грижите за вашата телесна тежина за да избегнете некои од здравствените ризици.
Read more

Кои зачини е најдобро да се користат во студените денови?

Со само малку зачин, вашите јадења можат да добијат нова димензија на вкус и мирис. Сепак, ова не се главните причини зошто треба да ги вклучите во вашата исхрана.
Read more

Придобивки од пиењето кафе со цимет

Кафето ќе ви го забрза метаболизмот, а ако редовно вежбате и правилно се храните, многу брзо и линијата ќе ја доведете до совршенство. За да го зголемите неговиот ефект, додадете цимет.
Read more

Холестерол, артритис и настинка - лечат 2 состојки кои секој ги има дома

Медот е единствената храна на светот што нема да се расипе, може да се кристализира само ако се остави на ладно место многу долго.
Read more

Циметот помага против состојба на преддијабет

Циметот ја подобрува контролата на шеќерот во крвта кај лица во преддијабетна состојба и може да го забави неговиот развој кон дијабетес, велат новите научни сознанија објавени во американскиот U.S. Journal за ендокринологија.
Read more