црн дроб

5 симптоми кои укажуваат на проблеми со црниот дроб

Црниот дроб е витален орган без кој не можеме нормално да функционираме.
Read more

Нутриционистка предупредува која храна е штетна за црниот дроб

Нутриционистката Лора Браун за порталот Express откри кои намирници треба да ги избегнуваме бидејќи му штетат на здравјето на нашиот црн дроб.
Read more

5 знаци дека вашиот црн дроб се опоравил од алкохолот

Неодамнешните податоци од Националниот институт за здравје (NIH) покажаа дека 47% од 100.530 смртни случаи од заболување на црниот дроб во 2021 година се припишуваат на алкохол.
Read more

Храна која го чисти црниот дроб и го забрзува согорувањето калории

Што и да јадеме и пиеме во текот на животот поминува низ нашиот црн дроб.
Read more

Што е најважно за здравјето на црниот дроб, според докторите?

Read more

Четири навики што му штетат на здравјето на црниот дроб

Општо познато е дека прекумерното пиење може да доведе до бројни здравствени проблеми: висок крвен притисок, срцеви заболувања, дигестивни проблеми, заболување на црниот дроб...
Read more

Загрижувачки знак за заболување на црниот дроб може да се забележи при четкање коса

Секој проблем со црниот дроб може да биде опасен со оглед на важната улога на овој орган во човечкото тело. Затоа, важно е да се обрне внимание на сите симптоми кои можат да сигнализираат потенцијална опасност.
Read more

Што се случува со црниот дроб кога ќе престанете да пиете алкохол?

Црниот дроб е најголемиот внатрешен орган во човечкото тело. Потребен е за стотици телесни процеси, вклучувајќи го и разградувањето на токсините како што е алкохолот.
Read more

Пет симптоми укажуваат на проблеми со црниот дроб, а се појавуваат на стапалата

Црниот дроб е одговорен за отстранување на штетните материи од телото, како и за претворање на храната во енергија.
Read more

Атипични симптоми што откриваат заболување на црниот дроб

Црниот дроб е еден од најважните органи во телото и може да биде потребно до ¾ од неговото ткиво да се оштети пред да се појават знаците на болеста.
Read more

Дали замастен црн дроб може да предизвика рак и откажување на црниот дроб?

Болеста на црниот дроб што ги погодува луѓето кои не пијат алкохол е позната како неалкохолно замастување на црниот дроб.
Read more

Најголемиот ризик фактор за развој на рак на црниот дроб

Ракот на црниот дроб може да предизвика состојба која често нема симптоми.
Read more